Sprookje duurt niet lang: 'Tchité mag al opkrassen bij Sint-Truiden'

Sprookje duurt niet lang: 'Tchité mag al opkrassen bij Sint-Truiden'

08-01-2016 11:09

Bij Sint-Truiden is er deze winter een grote leegloop, met Jean-Luc Dompé en Junior Edmilson zijn de twee goudhaantjes al weg. William Dutoit en Yvan Erichot zouden ook nog kunnen vertrekken, en daarnaast wil STVV ook nog af van twee spelers.

Het team van Chris O'Loughlin gaat er na de winterstop helemaal anders uitzien, zo veel is ondertussen wel duidelijk. Volgens Sudpresse hebben twee spelers deze week slecht nieuws gekregen. Yuji Ono voldoet niet aan de verwachtingen en mag vertrekken, maar ook voor Mémé Tchite is het verhaal nu al over bij de Truienaars. Verrassend, want de ex-spits van Standard, Anderlecht en Club Brugge speelt nog maar een paar maanden bij STVV.

Met de 32-jarige Tchite gaat het de laatste jaren echt voor geen meter meer. De Burundees moest al verschillende keren maanden zoeken naar een ploeg, ook vorig jaar was hij weer een lange periode werkloos na een passage bij Petrolul Ploiesti in Roemenië. Voor STVV heeft hij uiteindelijk al zes keer in de basis gestaan, maar hij maakte nooit veel indruk. De geruchten over een vertrek moeten wel nog bevestigd worden, de club zelf spreekt zich er nog niet over uit. Bovendien moet er wel een overnemer gevonden worden, want Tchite heeft getekend tot juni.