Vreven woest op ploeg na onnodig verlies: We speelden als jongetjes

Vreven woest op ploeg na onnodig verlies: "We speelden als jongetjes"

28-11-2015 23:28

Alweer een vreemd verlies voor Waasland-Beveren. De ploeg uit het Waasland stond na 25 minuten al hopeloos met 3-0 in het krijt in het Guldensporenstadion. Het verloor de match tegen KV Kortrijk uiteindelijk met 3-1. Coach Stijn Vreven was na affluiten dan ook niet te spreken over het eerste halfuur van zijn team.

 "Ik heb mijn spelers eens gevraagd wat er eigenlijk allemaal fout liep in het eerste halfuur", zegt Vreven aan Sporza. "Want ik begrijp niet meer waarom wij angst hebben om te verliezen."

Het is niet de eerste keer dat Waasland-Beveren slap voor de dag komt in het begin van de partij. "Telkens als de wedstrijd gelopen is, nu al na een kwartiertje, gooien wij alles van ons af. In de tweede helft zag ik zelfs geen verschil met Kortrijk. Het was pas dan dat ik wel zag wat ik had op voorhand had gevraagd. Dat is zonde, toch? We hebben nu 20 punten, gelukkig kunnen wz nog altijd naar boven kijken."

Vreven probeert de oplossing te vinden, maar steekt het slechte begin maar op één zaak. "Het heeft volgens mij vooral met volwassenheid te maken. Het eerste kwartier speelden wij immers als jongetjes tegen het heel volwassen Kortrijk. Maar wij verliezen hier onnodig. Want ook hier kunnen wij winnen."