Zenit slaat terug: Wedstrijd naar een neutraal stadion verhuizen

Zenit slaat terug: "Wedstrijd naar een neutraal stadion verhuizen"

28-11-2015 12:15

Dat Zenit Sint-Petersburg niet gediend is met het supportersverbod dat door Daniël Termont werd opgelegd, maakte Nicolas Lombaerts al duidelijk via Instagram. Nu vraagt de Russische club zelf om een drastische maatregel. De wedstrijd naar een neutraal stadion verhuizen.

De Gentse Burgemeester Daniël Termont legde de Zenit-fans een verbod op om te komen kijken naar de laatste poulewedstrijd van Gent in de CL. Ook raadde hij de Russische supporters om weg te blijven uit Gent, wegens de gespannen relatie tussen Rusland en Turkije en het gebrek aan extra politietroepen.

Zenit legt zich echter niet zomaar bij die beslissing neer en vraagt de FIFA om een bijzonder onderzoek. Op de website van Het Nieuwsblad doet Maxim MMitrofanov, algemeen directeur van Zenit, zijn zegje. “Als de stad Gent en de club niet in staat zijn om omstandigheden te voorzien waarin de wedstrijd kan doorgaan, zoals voorzien is in de reglementeringen van de Europese voetbalbond UEFA, dan is het misschien billijk om te onderzoeken of we de wedstrijd naar een neutraal stadion moeten verhuizen”, vindt Mitrofanov.