Maes weerlegt racismebeschuldigingen van Anele: 'Keihard voor iedereen'

Maes weerlegt racismebeschuldigingen van Anele: 'Keihard voor iedereen'

09-10-2015 14:08

Anele Ngcongca lijkt het zich onmogelijk gemaakt te hebben bij Genk. In het Zuid-Afrikaanse blad Soccer Laduma beschuldigde de verdediger (ex-)trainer Peter Maes van racisme. Bij Genk hekelen ze die uitspraken.

De verdediger verliet Genk op het einde van de transferperiode op uitleenbasis voor het Franse Troyes. Bij behoud wordt de Zuid-Afrikaan definitief aangetrokken. Een terugkeer bij Genk lijkt er sowieso niet aan te komen. Zo spuwde hij zijn gal en noemt hij Maes een racist. Volgens hem was het dan ook geen toeval dat Herve Kagé, Kim Ojo, Ilombé Mboyo en Steeven Joseph-Monrose de club verlieten.

Maes vindt die beschuldigingen te gek voor woorden. "Eigenlijk heb ik zelfs de behoefte niet om te reageren. Ik ben keihard geweest voor Anele, net zoals ik keihard was voor elke andere speler. Dat heeft alles met toewijding te maken, niets met huidskleur", zegt hij.

"De voorbije veertien jaar werd ik als trainer ook nooit eerder in verband gebracht met racisme. Ik vind het jammer dat hij spelers als Kagé en Joseph-Monrose erbij betrekt, hen heb ik zelfs nooit op training gehad", klinkt het in Het Belang van Limburg.