Truitjes van Club Brugge en avondje weg met Boskamp redden duizenden levens
Kerstactie van Jupiler Pro League levert meer dan 90.000 euro op

Truitjes van Club Brugge en avondje weg met Boskamp redden duizenden levens

29-12-2014 17:20

De Kerstactie van de Pro League is afgelopen. De veiling van de truitjes en enkele specials leverden meer dan 90.000 euro op voor de Damiaanactie, een absoluut record. Met het geld gaan duizenden levens gered worden.

Vooral de truitjes van de spelers van Club Brugge leverden veel geld op. Het hele 'podium' kleurde blauw-zwart. Voor het shirt van Mathew Ryan werd het meest geboden. Uiteindelijk ging het shirt voor 1.870 euro de deur uit. Daarna volgden de truitjes van Timmy Simons (1.641 euro) en Lior Refaelov (1.520 euro). Het truitje van Praet eindigde op plaats vier met 1.220 euro. Het shirt van Victor Vazquez (1.040 euro) maakte de top-5 compleet.

Andere stukken die zeker het vermelden waard zijn, zijn de 'avond Champions League met Johan Boskamp (5.200 euro), Belgie-Cyprus met Peter Vandenbempt (2.550 euro) en het etentje met de presentatoren en analisten van Stadion (960 euro).

Directeur Communicatie van Damiaanactie Carla Reynder is bijzonder tevreden op de website van de Jupiler Pro League: "Het resultaat van het partnership met de Pro League overtreft onze verwachtingen. We wensen in de eerste plaats uitdrukkelijk alle supporters te bedanken die hun steentje hebben bijgedragen, maar ook een woordje van dank voor alle clubs en hun spelers die deze Kerstactie ondersteunden."

"Met deze veelvouden van 40 euro, het bedrag dat nodig is om één lepra-of tbc-patiënt te genezen, kan Damiaanactie op volle kracht haar werking in het nieuwe jaar verder uitbouwen. Maar liefst 2.250 levens kunnen we redden met de opgehaalde 90.000 euro, en dit dankzij de fans en clubs van de Pro League. Bedankt allemaal!"