Coach van Genk maakt een zeer vreemde beslissing bij de penaltyfase
Laconieke Mboyo is misschien niet de beste keuze

Coach van Genk maakt een zeer vreemde beslissing bij de penaltyfase

21-12-2014 20:58

Racing Genk kreeg vandaag in de partij op Club Brugge (4-1) vreemd genoeg pas zijn eerste strafschop van het seizoen, dus kon het publiek eindelijk vernemen wie de vaste penaltynemer is bij de Limburgers. Of Alex McLeish met Ilombe Mboyo de juiste keuze maakt is echter zeer de vraag.

Mboyo probeerde zondagavond in de stijl van Eden Hazard doelman Mathew Ryan te hypnotiseren en naar de verkeerde kant te sturen, maar dat liep bijna verkeerd af. Ryan bleef gewoon staan en stopte de bal, maar in de rebound kon Mboyo toch scoren. Een geluk bij een ongeluk, maar de Congolese Belg heeft niet altijd zo veel meeval gehad als in deze fase.

Mboyo ging in zijn Gentse periode namelijk een tijdje de wereld rond met "de slechtste penalty aller tijden". Die titel lijkt ons misschien een beetje overdreven, maar het is in elk geval de stijl die hij ook vandaag gebruikte. Het fabeltje dat je niet kan missen als je niet zenuwachtig bent gaat in ieder geval niet op voor de 26-jarige Genk-spits. Misschien de volgende keer toch maar voor iemand anders gaan.