Oostenrijkse miljardairsclub wil opnieuw gaan shoppen in België
Verliest paars-wit weer een talent aan de Oostenrijkers?

Oostenrijkse miljardairsclub wil opnieuw gaan shoppen in België

17-12-2014 11:37

Red Bull Salzburg staat momenteel met een straat voorsprong op kop in Oostenrijk en overwintert ook Europees, maar toch zijn ze al naarstig op zoek naar versterking. De peperdure coach/manager Ralf Rangnick ziet wel iets in het talent van Alexander Scholz en Andy Kawaya.

Rangnick doet zijn scouting zo veel mogelijk zelf en was dit seizoen al op tour door de Belgische stadions om talentjes op te pikken. Daarbij vielen hem vooral twee namen op. De eerste ligt een beetje voor de hand, want hij kan rekenen op veel interesse: Lokeren-verdediger Scholz viel enorm in de smaak, maar de 22-jarige Deen kan onder andere ook naar FC Basel en Anderlecht.

Van Anderlecht gesproken, de tweede naam is minder logisch. Andy Kawaya heeft nog geen basisplaats bij de Brusselaars, maar Rangnick heeft genoeg gezien en wil hem richting Salzburg halen. Dat zou dan een blij weerzien zijn met Massimo Bruno, de voormalige paars-witte ster die nu furore maakt bij de schatrijke club. Staat er binnenkort een Anderlecht-speler op beide vleugels daar in Oostenrijk?