Toptransfer in de maak voor doelman van Waasland-Beveren?
Colin Coosemans zou kunnen rekenen op interesse van AS Roma

Toptransfer in de maak voor doelman van Waasland-Beveren?

13-10-2014 17:40

Waasland-Beveren bengelt in de lage middenmoot van het klassement maar zonder hun doelman Colin Coosemans was de schade misschien nog groter geweest. De  21-jarige Gentenaar trekt de lijn van zijn sterke vorige seizoen door en dat is ook de scouts van de Italiaanse topclub AS Roma niet ontgaan.

Verschillende Italiaanse media melden dat de Romeinen bij hun zoektocht naar een nieuwe doelman op Colin Coosemans zijn gebotst. De belofte-international speelt sinds 2012 op de Freethiel. Daarvoor was hij het sluitstuk van Club Brugge, maar al snel bleek dat Coosemans nog wat ervaring miste om op jonge leeftijd de nummer één van de West-Vlaamse topclub te zijn.

Of het effectief tot een transfer naar Italië komt, valt nog af te wachten. Roma heeft meerdere ijzers in het vuur. Ook Simone Scuffet, een Italiaanse belofte-international van Udinese, en Petr Cech staan op het verlanglijstje van het team van Rode Duivel Radja Nainggolan.

Cech zit bij Chelsea op de bank voor Thibaut Courtois en zou alvast niet weigerachtig staan tegenover een transfer. De huidige nummer één van AS Roma, Morgan De Sanctis, is er inmiddels 37 en heeft een aflopend contract bij de Italiaanse vicekampioen.