'Barcelona stapt naar rechter om spookgoal Yamal en wil Clásico overspelen'

'Barcelona stapt naar rechter om spookgoal Yamal en wil Clásico overspelen'

24 april - 09:05
21

FC Barcelona stapt stapt daadwerkelijk naar de rechter om het 'spookdoelpunt' van Lamine Yamal tegen Real Madrid aan te vechten. Dat meldt het Catalaanse radiostation RAC1. Een woedende voorzitter Joan Laporta had al met stappen gedreigd.

De RFEF deelde maandag nog een fragment, waarop de communicatie tussen de arbitrage en de VAR te horen was bij het niet toegekende doelpunt van Yamal. Volgens Barça betreft dit echter een geknipt gedeelte. De Catalanen dienden een formeel verzoek in om de volledige communicatie te ontvangen, maar dit weigerde de Spaanse bond, aldus RAC1. De La Liga-grootmacht stapt daarom naar de 'gewone' rechter.

Barça en Laporta willen onderzoeken of El Clásico overgespeeld kan worden als het doelpunt legaal blijkt te zijn. Aartsrivaal Real Madrid houdt er ondertussen een heel andere lezing op na. Volgens clubkanaal Real Madrid TV had de goal van Yamal sowieso niet mogen tellen, omdat Pau Cubarsí buitenspel stond. Ook wordt gewag gemaakt van een overtreding van Andreas Christensen op Toni Kroos voorafgaand aan de snelle 0-1 van de Deen.