Van Bommel na 0 op 9: 'Het moet ook gewoon even onze kant opvallen'

Van Bommel na 0 op 9: 'Het moet ook gewoon even onze kant opvallen'

19 april - 18:47
4

Een 0 op 9 was onder Mark van Bommel nog niet voorgevallen bij Royal Antwerp FC. De landskampioen neemt het zondag op tegen Cercle Brugge en wil daar het tij doen keren. Van Bommel gelooft er alvast in, want voetballend loopt het volgens hem lang zo slecht nog niet bij Antwerp. 

Volgens van Bommel is er ook wel wat pech mee gemoeid. "Het is telkens 'net niet', terwijl het vanaf januari 'net wel' was", citeert Het Nieuwsblad de coach. "Ik vind ons veldspel goed, tot aan de zestien. Daar zijn we afhankelijk van flitsen. En da’s niet goed."

Het feit dat Antwerp weinig kansen bij elkaar speelt, is ondertussen een probleem dat al langer aansleept. "We komen nochtans wel in een gunstige situatie. Op de flanken geraken we er wel door. Maar vaak is de laatste bal niet goed. Én er duiken iets te weinig spelers op in de zestien. Iets anders kan ik er ook niet van maken", zegt van Bommel. 

Wat precies het verschil met vorig jaar is, kan van Bommel niet precies benoemen. "Het elftal is iets anders, zonder daar te diep op in te gaan. En het moet gewoon even onze kant opvallen", besluit van Bommel. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.