'Rode Duivels treffen sterke opponent met publiek aan de zijde'

'Rode Duivels treffen sterke opponent met publiek aan de zijde'

29 maart - 11:30 Laatste update: 11:43
4

De Rode Duivels kennen inmiddels hun derde tegenstander in de groepsfase van het EK. Met Oekraïne krijgt het team van Domenico Tedesco te maken met een outsider die het publiek wel eens achter zich kan krijgen.

Er hing een spandoek met 'Rusland is een terroristische staat' tijdens de wedstrijd van Oekraïne tegen IJsland. De UEFA liet het doek overigens hangen.

Volgens Peter Vandenbempt is dat de tendens die zich zal voortzetten op het EK. 'Zeer uitzonderlijk. Het illustreert de unieke positie die Oekraïne straks ook in Duitsland zal innemen', schreef Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Oekraïne kan vanwege de benarde situatie wel eens de harten van het publiek stelen. 'De Rode Duivels voetballen straks in Stuttgart tegen een stevige tegenstander én een publiek dat de kant van de lijdende natie zal kiezen', pende Vandenbempt.

Bij het EK in Duitsland zal Oekraïne flink wat aanhang hebben. 'Met meer dan een miljoen is Duitsland overigens intussen Polen voorbijgestoken als land dat het hoogste aantal Oekraïense vluchtelingen heeft opgevangen', aldus Vandenbempt.

De Rode Duivels beginnen het EK op 17 juni tegen Slowakije.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.