Tedesco onder de indruk van Engeland en lovend over Debast: “Grote stappen”

Tedesco onder de indruk van Engeland en lovend over Debast: “Grote stappen”

27 maart - 10:10
11

Domenico Tedesco en de Rode Duivels speelden 2-2 gelijk tegen Engeland. Na afloop liet de bondscoach zich uit over de prestatie van zijn manschappen tegenover Het Nieuwsblad.

De Engelsen kregen veel kansen. Tedesco zag een sterke tegenstander. “Op het eerste gezicht denk ik toch dat het aan de sterkte van Engeland lag. Ze waren heel goed, speelden heel snel. Hun ééntijdsvoetbal stelde ons voor problemen. Op elke positie hebben ze kwaliteit. En stel je nu eens voor als bijvoorbeeld Harry Kane erbij is, hoe sterk ze dan zijn.”

Tedesco sprak ook over Anderlecht-verdediger Debast. “De intensiteit kon van onze kant wel wat hoger liggen, zeker in de eerste helft. Na de rust was het beter. Het was hetzelfde met de prestatie van Debast. Hij begon wat zenuwachtig aan de wedstrijd maar in de tweede helft was het veel beter. We kennen zijn kwaliteiten. Hij is sterk met de bal aan de voet, blijft kalm, kan goed indribbelen,... Hij is nog jong maar is grote stappen aan het zetten.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.