Wullaert en co eisen hoger salaris: 'Geen miljoenen, maar minimumloon'

Wullaert en co eisen hoger salaris: 'Geen miljoenen, maar minimumloon'

23 maart - 10:25
29

De speelsters uit de Azerion vrouwen Eredivisie hebben de noodklok geluid betreft hun salarissen. De voetbalsters komen in een gezamenlijk statement in opstand tegen de lage lonen. Ook Tessa Wullaert kwam met een duidelijke boodschap.

In het statement is te lezen dat de vrouwen zich genoodzaakt voelen om de noodklok te luiden. 'De feiten liegen niet. De meerderheid van de speelsters wordt niet betaald. Sterker nog: het grootste gedeelte van de speelsters krijgt slechts een onkostenvergoeding. Van de twaalf clubs in de Eredivisie heeft slechts één club al haar speelsters fulltime in dienst', luidt het statement.

Veel speelsters kunnen niet rondkomen van profvoetbalster zijn. 'Na zeventien jaar eredivisie moet het grootste deel van ons nog steeds studeren en werken naast ons leven als voetbalster. We werken zes dagen in de week bij de club en verdienen vroeg in de ochtend, middag of avond ons geld als verpleegkundige, fysio of in de horeca. Profvoetbal is werken als voetbalster, niet werken om te kunnen voetballen.'

In het statement valt ook te lezen dat de speelsters niet vragen om enorme bedragen, maar slechts om een redelijk loon. 'We willen geen miljoenen, maar een minimumloon. Betaald voetbal is betaald worden. Als speelsters luiden wij de noodklok. We hebben elkaar nodig, de clubs, de KNVB en de sponsoren.'

Red Flame Wullaert liep voor de wedstrijd met Fortuna tegen Telstar op met een shirt ‘betaald voetbal =  betaald worden’. Vervolgens scoorde Wullaert zeven keer in de 0-8 zege.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.