'Vader Witsel en D'Onofrio verdienen monsterbedrag aan Chinese transfer'

'Vader Witsel en D'Onofrio verdienen monsterbedrag aan Chinese transfer'

02-01-2017 09:00
1

Axel Witsel heeft de clubs voor het uitkiezen, de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg is na het seizoen namelijk transfervrij. Hij wordt nu veelvuldig gelinkt aan Chinese clubs, met name Shanghai SIPG en Tianjin Quanjian. Die laatste club zou aan het langste eind trekken; en daar worden heel wat mensen beter van.

Witsel kan in China 18 miljoen euro per jaar verdienen, daarmee is hij veruit de best betaalde Belgische voetballer aller tijden. Daarbij komt nog twee miljoen euro aan bonussen. Bovendien zou Zenit ook nog twintig miljoen euro krijgen, ook al heeft Witsel nog maar een contract voor een half jaar. Heel veel lachende gezichten dus bij deze transfer.

Ook zijn vader Thierry Witsel en makelaar Luciano D'Onofrio hebben reden om een feestje te bouwen. Beide heren traden namelijk op als contactpersoon en krijgen daar een mooie vergoeding van vijftien miljoen euro voor. Dat meldt het Italiaanse Tuttosport. 

Tianjin Quanjian kijkt niet bepaald op een euro, dat is ondertussen wel duidelijk. Alles samengeteld hebben ze al 115 miljoen euro betaald om Witsel in China te krijgen.