'Megastunt op komst? Belgische topper wil Deschacht een uitkomst bieden'

'Megastunt op komst? Belgische topper wil Deschacht een uitkomst bieden'

23-12-2016 06:55

De transferwindow gaat bijna open en dat zorgt voor veel speculaties. Zulte Waregem kan wel eens voor de grootste sensatie kunnen zorgen. Essevee zou namelijk het oog hebben laten vallen op niemand minder dan Olivier Deschacht.

Deschacht speelde een record aantal duels voor paars-wit, maar het is maar zeer de vraag of hij een mooi afscheid krijgt bij de Brusselaars. Deschacht werd door trainer René Weiler gezien als het perslek en om deze reden naar de B-kern verbannen. Weiler liet de ervaren verdediger afgelopen week weer enkele keren meetrainen met het eerste elftal, maar een definitieve rentree is geen zekerheid. Het bestuur van Anderlecht hoopt dat de clubicoon zijn contract op een gepaste manier uit kan dienen, maar er zijn kapers op de kust.

Het Nieuwsblad schrijft dat Zulte Waregem zijn zinnen heeft gezet op de ex-Rode Duivel. Essevee zou op zoek zijn naar een linksvoetige centrale verdedigers. Francky Dury heeft met Timothy Derijck, Marvin Baudry en Luca Marrone alleen rechtsbenige centrumspelers tot zijn beschikking. Club Brugge-speler Brandon Mechele was in een verleden een optie, maar Dury zou naar verluidt willen kiezen voor meer ervaring.

Zulte Waregem maakt volgens de krant een prioriteit van de komst van Deschacht? Het contract van Deschacht loopt in juni 2017, dus Essevee mag hem sowieso benaderen. Als ze hem al in januari willen overnemen, zal er een transfersom op tafel moeten komen. Als het niet tot een verzoening komt zou Anderlecht bereid zijn om mee te werken, maar de relatie tussen beide clubs is niet goed na een paar lastige dossiers. Anderlecht zou dus wel eens dwars kunnen gaan liggen gedurende de eventuele onderhandelingen. Wordt vervolgd.