Moeskroen in zeer nauwe schoentjes: 'Transfer Manea is doorgestoken kaart'

Moeskroen in zeer nauwe schoentjes: 'Transfer Manea is doorgestoken kaart'

05-12-2016 20:00

Kent u Cristian Manea? De Roemeense verdediger is eigendom van Apollon Limassol in Cyprus, maar is nu uitgeleend aan Moeskroen. Rond de Roemeen hangt er een waanzinnige transfercarrousel die nauwelijks te volgen is.

Football Leaks brengt namelijk naar buiten dat Manea in feite een speelbal is van makelaars. Vooral Gheorghe Hagi van zijn ex-club Vittorul en Pini Zahavi hebben mooi verdiend aan hem. Manea zou twee jaar geleden namelijk voor 2,5 miljoen euro zijn verkocht aan Limassol, een krankzinnig bedrag voor een 18-jarige die nog maar bitter weinig gepresteerd heeft. Hagi zou zelf één miljoen euro in zijn zak hebben gestoken als 'commissie'. Limassol is volgens de Cypriotische pers volledig in handen van Zahavi.

Vorig seizoen huurde Moeskroen hem dan van Limassol, Zahavi is ook kind aan huis bij Moeskroen, net als zijn zoon en zijn neef. Daar werd het valse gerucht gelanceerd dat Chelsea de Roemeen zou hebben gekocht. De Londenaars hebben nochtans geen interesse in de Roemeen. Het gerucht kan de prijs van Manea misschien de hoogte in jagen, maar de vraag is wat zijn volgende transfer wordt. Dat er iets vreemds aan de hand is blijkt in ieder geval uit dit schema van Der Spiegel.