'AA Gent is zoektocht naar een nieuwe doelman gestart'

'AA Gent is zoektocht naar een nieuwe doelman gestart'

22-11-2016 12:28
1

Matz Sels verliet AA Gent tijdens de zomer voor een Engels avontuur bij Newcastle United. De Buffalo's haalden de Zweed Jacob Rinne binnen als zijn opvolger, maar die zit nu op de bank. Yannick Thoelen lijkt echter ook niet de oplossing voor lange termijn te zijn.

Het Nieuwsblad schrijft dinsdag dan ook dat AA Gent na amper vijf maanden weer op de transfermarkt speurt naar een doelman. De zoektocht is volgens de krant al gestart. Jacob Rinne, die regelmatig in de fout ging, zou immers niet voldoen aan de eisen. Hein Vanhaezebrouck zou hem de missers vergeven, maar heeft naar verluidt een probleem met de lakse houding van Rinne.

Yannick Thoelen heeft de laatste vier matchen de kans onder de lat gekregen. Het rapport van de 26-jarige Thoelen is voorlopig positief, maar zijn gebrek aan ervaring zorgt voor twijfel. Hij keepte immers pas zeven duels in de eerste klasse. Brian Vandenbussche (35) wordt alleen gezien als een reservedoelman, waardoor Gent zich in januari wil versterken met een 'kwaliteitsvolle, bedrijfszekere doelman', zo klinkt het in de krant.