Insider bevestigt: 'Club Brugge aast op Zimbabwaanse middenvelder'

Insider bevestigt: 'Club Brugge aast op Zimbabwaanse middenvelder'

11-11-2016 09:01
2

Haalt Club Brugge in januari een nieuwe aanvallende middenvelder binnen? Die kans is er. Eerder raakte al bekend dat het streed met KV Oostende om Khama Billiat. In The Chronicle wordt dat nu bevestigd, zij het wel door een anonieme bron.

De Zimbabwaanse bron kreeg bevestiging van iemand die videobeelden van Billiat heeft geregeld voor Club Brugge. Club zou onder de indruk zijn van Billiat, die momenteel speelt bij Mamelodi Sundowns in de Zuid-Afrikaanse competitie. Daar was hij afgelopen seizoen bijzonder goed bij schot. In 26 wedstrijden maakte hij maar liefst 12 doelpunten, lang niet slecht voor een middenvelder. De competitie in Zuid-Afrika stelt natuurlijk niet veel voor in vergelijking met de Belgische.

De transferwaarde van Billiat zou ondertussen rond de twee miljoen euro liggen. Daardoor lijkt hij te hoog gegrepen voor KV Oostende, al is ook de kustploeg natuurlijk niet bang van een stevige investering. Toch zou Club Brugge volgens The Chronicle in pole position liggen om deze beloftevolle speler binnen te halen. Billiat is ondertussen wel al 26 jaar.