Spelers van Coxyde komen niet meer opdagen voor training

Spelers van Coxyde komen niet meer opdagen voor training

20-07-2016 11:45

Geen trainingen deze week bij Coxyde, een club uit de hoogste amateurklasse. De kustploeg kampt met financiële problemen en kan zijn spelers niet betalen.

Coxyde promoveerde afgelopen seizoen naar Tweede Klasse, maar dat was een vergiftigd geschenk. De club had 100.000 nodig om die overgang te kunnen verteren, maar er kwamen nauwelijks sponsors aankloppen. De begroting kwam zo niet in orde, de salarissen werden niet meer gestort. Reden genoeg dus om het werk neer te leggen.

Speler Darius Hillewaere verduidelijkt de situatie in Het Laatste Nieuws. "Dit is een beslissing van de voltallige groep en de staf. Er is achterstand in de betalingen van vorig seizoen en we willen nu eerst een duidelijk signaal krijgen van het bestuur dat die stortingen nog zullen gebeuren. We wachten af. We vormen een heel hecht blok, maar de bal ligt in het kamp van het bestuur."

Hillewaere staakt in ieder geval niet voor zijn plezier. "Ook wij vinden dit een vervelende situatie, want iedereen is enthousiast om de nieuwe campagne te beginnen. We willen met een propere lei starten, en dat kan alleen door nu deze actie te ondernemen. We hopen uiteraard dat de wolken boven het Henri Houtsaegerstadion snel weggeblazen zullen worden, want als spelers willen wij in eerste instantie nog altijd voetballen."