Verrassende wending: 'Anderlecht gaat vol voor ex-trainer Everton'

Verrassende wending: 'Anderlecht gaat vol voor ex-trainer Everton'

16-06-2016 10:02
1

Anderlecht is volop op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Woensdag werden er twee nieuwe kandidaten genoemd, maar Anderlecht zou zijn pijlen nu richten op Roberto Martinez. Die was afgelopen seizoen aan de slag bij Everton.

Dat meldden zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad donderdag. Martinez heeft 24 uur bedenktijd gevraagd aan Anderlecht. De vraag is vooral of de Spanjaard financieel haalbaar is. Bij Everton verdiende hij naar verluidt drie miljoen euro per jaar. Daar werd hij na een zwakke terugronde eind dit seizoen aan de deur gezet.

De tijd dringt ondertussen, want vrijdag starten de medische tests bij Anderlecht. Eerder bereikte de club geen akkoord met onder meer Frank De Boer, Claude Puel en Stefano Pioli. De voorbije dagen werden de Zwitser René Weiler (Young Boys Bern), de Fransman Paul Le Guen en de Noor Ole Gunnar Solskjaer (Molde) genoemd.

Terwijl Anderlecht zelf het dossier van Le Guen opzij schoof, zouden Weiler en Solskjaer paars-wit wel zien zitten. Alles lijkt nu af te hangen van de beslissing van Martinez.