'Liverpool dicht bij akkoord met verrassende, grote naam uit Argentinië'

'Liverpool dicht bij akkoord met verrassende, grote naam uit Argentinië'

07-06-2016 11:11

In de zoektocht naar een nieuwe spits lijkt Liverpool uit te zijn gekomen in de Serie A. Volgens BeIN Sports is het een kwestie van tijd dat de Engelse club Gonzalo Higuain gaat presenteren als nieuwe versterking.

Met het mogelijk binnenhalen van de Argentijn haalt Liverpool één van de smaakmakers van de Italiaanse competitie in huis. Bij Napoli was Higuain het afgelopen seizoen liefst 36 keer trefzeker in de Serie A. De aanvaller was hiermee de eerste speler ooit in de Italiaanse competitie die dit aantal wist te bereiken.

Maar ondanks het hoge doelpuntenaantal werd Napoli geen landskampioen in Italië. Juventus behaalde andermaal de landstitel, waardoor Higuain zijn zinnen gezet zou hebben op een nieuw avontuur. De spits heeft in een eerder stadium al laten weten in de toekomst graag voor Liverpool uit te willen komen. Ook zou coach Jürgen Klopp een hoge pet op hebben van de Argentijnse international.

Higuain heeft zijn derde seizoen bij Napoli erop zitten. In Napels heeft hij nog een contract tot medio 2018. Eerder speelde de 28-jarige doelpuntenmaker voor Real Madrid en River Plate.