'Ik zou Boussoufa niet meer halen, het was niet de juiste stap'

'Ik zou Boussoufa niet meer halen, het was niet de juiste stap'

25-05-2016 08:55

AA Gent kondigde in de wintermercato de komst van Mbark Boussoufa met grote bombarie aan. Een groot succes werd die transfer niet. Hij blonk geen enkele keer echt uit. De samenwerking met de Marokkaan stopt dan ook. Voorzitter Ivan De Witte beseft dat hij een fout beging.

In Sport/Voetbalmagazine kreeg hij de vraag of hij spijt heeft van de transfer. "Daar moet ik eens goed over nadenken. Spijt is een groot woord, maar… ik zou het niet meer doen", bekent hij. "Het plan was dat Gent Boussoufa nog een kans wilde geven, maar niet dat hij de grote redder zou worden. Alleen heeft de overrompelende media-aandacht dat plan doorkruist."

"Ik was overtuigd dat de kwaliteitsinjectie die een Boussoufa kon geven absoluut noodzakelijk zou zijn om wedstrijden te spelen tegen teams die achteruit trokken en heel verdedigend gingen spelen, inclusief Anderlecht en een keer Club. Dan heb je spelers nodig die met een zekere creativiteit het verschil kunnen maken."

Hein Vanhaezebrouck was niet opgezet met de komst van Boussoufa. Gaat De Witte nu luisteren naar zijn coach? "Waarschijnlijk wel. Het was, achteraf bekeken, niet de juiste stap op het juiste moment", besluit de voorzitter.