Santini kopt Standard in slotminuten naar bekerzege tegen 10 Bruggelingen

20-03-2016 17:56

Standard Luik heeft verrassend de Beker van België gewonnen. Ivan Santini kopte zijn cub in de slotminuten naar de zege tegen 10 Bruggelingen. Het werd 1-2.

Standard begon als underdog tegen Club Brugge maar dat was op het veld niet te zien. Jean-Luc Dompé beloonde dat overwicht met een voorsprong na een kwartier. Lang kon Standard echter niet genieten van die voorsprong want een schitterende vrije trap van Lior Refaelov bracht de bordjes weer in evenwicht.

Voor rust leek Club Brugge de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar een rode kaart voor Abdoulay Diaby voor natrappen deed de wedstrijd kantelen vlak na rust. Beide ploegen sleepten zich naar het einde en verlengingen leken onvermijdelijk. Ivan Santini dacht daar evenwel anders over en kopte op aangeven van uitblinker Mathieu Dossevi de winning-goal binnen. Victor Valdes kon in de slotminuut de ingevallen Felipe Gedoz nog van de gelijkmaker houden waarna het Luikse feest kon beginnen.

De winnaar van de eerste Croky Cup is bekend.Proficiat Standard.