Wordt Belgische linksback eerste zomertransfer van Club Brugge?

Wordt Belgische linksback eerste zomertransfer van Club Brugge?

22-02-2016 10:00

De wintermercato mag dan voorbij zijn, dat betekent niet dat Club Brugge gestopt in met rondkijken. Zo werd een scout van Blauw-Zwart dit weekend gespot tijdens de Portugese wedstrijd Academica-Rio Ave.

Soccerway bevestigt dat er een scout van Club aanwezig was tijdens die match, die overigens eindigde op een 0-2 voor Rio Ave. Naast Club Brugge kwamen ook Vitória SC, Southampton, Valladolid en PSV een kijkje nemen.

De vraag is natuurlijk wie Club precies in het oog heeft. De 21-jarige Belg Joris Kayembe ligt het meest voor de hand, de belofteninternational wordt momenteel door FC Porto uitgeleend aan Rio Ave. Kayembe is opgeleid als flankaanvaller, maar kan ook op de linksback uit de voeten. Veel toekomst lijkt hij niet meer te hebben bij Porto.

Het zou logisch zijn dat Club zoekt naar een linksback, want Laurens De Bock heeft naar volgend seizoen toe weinig concurrentie op die positie. Davy de fauw wordt dit jaar 35 en speelt er sowieso tegen zijn voet, en over de toekomst van Boli Bolingoli is er ook nog niets zeker.