Proto is de zware kritiek beu en gaat in de clinch met de supporters

Proto is de zware kritiek beu en gaat in de clinch met de supporters

30-01-2016 07:12
1

Een heel opvallend beeld na de wedstrijd van Anderlecht op het veld van Sint-Truiden. De 1-2 zege kon de woede van de Brusselse supporters niet temperen. Zij richtten zich tot Besnik Hasi. "Hasi buiten", scandeerden zij. Maar Silvio Proto ging de supporters het zwijgen opleggen. 

De doelman van de Anderlecht is de kritiek op zijn coach meer dan beu. En dat probeerde hij na de wedstrijd duidelijk te maken. "Ik heb de fans duidelijk gemaakt dat Besnik niét het probleem is. Elke dag is hij van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds op de club. Hij geeft alles om de ploeg op de rails te krijgen. En ik ken geen enkele trainer die de druk zo van zijn groep wegneemt en op zijn eigen schouders legt", geeft Proto aan in Het Laatste Nieuws.

"Als Besnik ooit zou moeten vertrekken, zou me dat heel veel pijn doen", gaat de Anderlecht-doelman verder. Proto kreeg de steun van Olivier Deschacht. Hij wees naar zichzelf en naar de spelers. Tot slot wou Proto dit nog even kwijt. "Omdat ik vind dat mensen die zich elke dag voor de volle honderd procent smijten voor hun club, het ook verdienen om daarvoor beloond te worden."