Waarom Edmilson niet bij AA Gent speelt: Een schande noem ik dat

Waarom Edmilson niet bij AA Gent speelt: "Een schande noem ik dat"

30-01-2016 06:53

AA Gent toonde de afgelopen weken veel interesse in Edmilson. De Braziliaanse Belg scheerde hoge toppen bij Sint-Truiden en zou ook niet misstaan in het elftal van Hein Vanhaezebrouck. De interesse was concreet, maar de Buffalo's knapten af op het commissieloon van de makelaar. "Een schande", klinkt het in de Ghelamco Arena. 

Moest het van Michel Louwagie afgehangen hebben, zat Edmilson nu niet bij Standard, maar wel bij AA Gent. De makelaar van Edmilson stuurde die plannen in de war. "Vind jij dat kunnen - een commissieloon van 1 miljoen?! Ik vind dat niet meer ethisch. Als wij dié makelaars één miljoen betalen, dan moeten we straks hetzelfde doen voor Mogi Bayat, Mortelmans, Bonny, Henrotay, Peter Verplancke, Milan Brochetta, Evert Maeschalck... - mensen waarmee wij eerlijke zaken doen en die we door de jaren zelfs 'partners' zijn gaan noemen", zegt een verontwaardigde Louwagie in Het Laatste Nieuws.

"Diezelfde makelaars hebben ook naar Vincent (Mannaert, nvdr.) gebeld, hé, en Edmilson aangeboden tegen een commissie van één miljoen. En naar Herman (Van Holsbeeck, nvdr.). Een schande noem ik dat. Als we dát betalen, moeten jij en ik dringend makelaar worden. Zijn we niet stilaan toe aan een nieuw wettelijk kader voor makelaars?", gaat Louwagie verder.