Arsenal is rond met speler van 10 miljoen euro, maar er is nog een probleem

Arsenal is rond met speler van 10 miljoen euro, maar er is nog een probleem

01-01-2016 09:00

De kans is groot dat Mohamed Elneny de eerste winterse versterking van Arsenal wordt. Kwaliteitskrant The Guardian meldt dat de 23-jarige Egyptenaar van FC Basel een medische keuring heeft doorstaan en bovendien een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de koploper van de Premier League. Er is echter nog één probleem. 

Elneny moet een werkvergunning krijgen om in Engeland aan de slag te mogen. Dat ligt mogelijk gecompliceerd, omdat er bepaalde eisen gelden voor spelers die niet uit de EU komen. Ook speelt mee dat Egypte niet in de top vijftig van de FIFA-ranglijst staat. Kort samengevat zal Arsenal nog het nodige papierwerk moet verrichten om Elneny speelgerechtigd te krijgen. The Guardian verwacht dat de overstap 'gewoon' in orde zal komen.

Arsenal betaalt volgens Engelse media tien miljoen euro voor de controlerende middenvelder. Elneny is een welgekomen versterking voor manager Arsène Wenger. Al het gehele seizoen kampen The Gunners met diverse blessuregevallen op het middenveld. Momenteel zijn onder meer Santi Cazorla, Francis Coquelin, Tomas Rosicky en Jack Wilshere uit de roulatie.