Preud'homme heeft nieuwe aanvaller beet: Diaby tekent bij Club Brugge
Diaby trekt naar Club

Preud'homme heeft nieuwe aanvaller beet: Diaby tekent bij Club Brugge

22-05-2015 14:35

Club Brugge heeft zijn tweede transfer van volgend seizoen beet. De 24-jarige Abdoulay Diaby komt over van het Franse Lille OSC. De Malinese international tekent een contract van vier seizoenen bij de West-Vlamingen.

De aanvaller speelde dit seizoen voor de winterstop al bij Moeskroen, waar hij twaalf keer kon scoren in 21 wedstrijden. In de winterstop werd hij terug naar Lille gehaald, al probeerde Club Brugge hem toen ook al over te nemen. "Ik ben zeer tevreden met deze stap", zegt Diaby op de website van Club Brugge. "Ik was graag in januari al naar Club gekomen maar toen lukte het niet. Ik ben blij dat de puzzelstukken nu alsnog in elkaar vielen."

"Ik wacht vol ongeduld om het nieuwe seizoen te kunnen starten bij deze prachtige club. Dit seizoen beleefde het team een fantastisch seizoen en ik wil er alles aan doen om volgend jaar nog beter te doen. Afspraak met de supporters op mijn eerste training!"

Gecharmeerd

Trainer Michel Preud'homme is alvast tevreden met de transfer. "Abdoulay is een speler die we ontdekten in Moeskroen en waar we direct van gecharmeerd waren. Zelf was hij ook enthousiast over Club en onze manier van spelen."

"In januari trachtten we hem naar Brugge te halen wat toen helaas niet lukte. Het contact bleef echter en dus ondernamen we nu een nieuwe poging. Als je een speler kan halen met die kwaliteiten en zo’n wil om bij Club te slagen dan kan je enkel tevreden zijn."