Anderlecht wil graag af van overbodige middenvelder: transferprijs fors omlaag
2,8 miljoen euro is kennelijk veel te veel

Anderlecht wil graag af van overbodige middenvelder: transferprijs fors omlaag

18-03-2015 08:13

Voor drie miljoen euro leek hij in de zomer van 2013 een echt koopje, maar helaas voor paars-wit draaide het anders uit. Luka Milivojevic, nochtans een zevenvoudig international voor Servië, kon nooit doorbreken. Dit seizoen is hij uitgeleend aan het Griekse Olympiakos, dat hem best wel wil overnemen. Echt diep in de buidel wil het daar evenwel niet voor tasten.

Bij Anderlecht moest de tengere Milivojevic vaak vrede nemen met een plaatsje op de bank. Coach John Van Den Brom zag liever fysiek sterkere spelers zoals Sacha Kljestan als verdedigende middenvelder. De fans hebben nooit het geloof in zijn talent verloren, maar voor paars-wit hoeft het niet meer. Zeker na de doorbraak van Leander Dendoncker heeft de Serviër houden geen enkel nut meer.

Bij Olympiakos krijgt Milivojevic wel zijn minuten, hij mocht zelfs aantreden in de Champions League. De Grieken zijn dan ook gematigd tevreden over hem en willen de middenveder aan hun kern toevoegen. In de huurovereenkomst staat dat Olympiakos hem kan krijgen voor 2,8 miljoen euro, nauwelijks verlies dus voor paars-wit. De Griekse landskampioen vindt dat echter veel te duur en wil de prijs flink drukken, hoewel Milivojevic nog een contract heeft tot 2018 wil paars-wit ver gaan om hem kwijt te spelen. De kans dat de Serviër terugkeert naar Anderlecht is dus nihil.