Club Brugge haalt na amper halfjaar haar verhuurde speler terug
Tuur Dierckx komt terug naar Club Brugge

Club Brugge haalt na amper halfjaar haar verhuurde speler terug

02-02-2015 13:35

Michel Preud'homme haalt per direct Tuur Dierckx terug naar Brugge. Dierckx was vorig jaar uitgeleend aan KV Kortrijk, maar na amper een halfjaar zal hij al terugkeren. De 19-jarige spits moet het verlies van Nicolas Castillo opvangen.

Dierckx werd al op jonge leeftijd opgenomen in de A-kern van Club Brugge. Maar om meer speelkansen te krijgen werd hij verhuurd aan KV Kortrijk. In Kortrijk speelde hij goed en wist hij vijf keer te scoren, maar toch zat er geen basisplaats in voor de jonge Belg.

Aangezien Club Brugge vorige week afscheid moest nemen van Nicolas Castillo had Club Brugge een klein aanvalsprobleem. Eerder probeerden ze om Idrissa Sylla van Zulte-Waregem te strikken, maar de jonge Guineeër koos voor Anderlecht. Club Brugge haalt daarom Dierckx terug. De 19-jarige spits maakte een heel goede indruk in Kortrijk en mag dus terug zijn kans wagen in het eerste elftal.

Tuur Dierckx is een jeugdproduct van Club Brugge. De jonge aanvaller is een vaste waarde bij de nationale jeugdelftallen en vorig seizoen won Dierckx met de Brugse beloften zowel de beker als het kampioenschap. Hij werd ook topschutter.