Kogel door de kerk: Anderlecht is een centrale middenvelder armer
Speler keert terug naar geboorteland

Kogel door de kerk: Anderlecht is een centrale middenvelder armer

28-01-2015 22:07

Het is dan dan toch gebeurd: Sacha Kljestan verlaat Anderlecht. De speler ruilt paars-wit in voor New York Red Bulls. De Amerikanen hebben op hun site de deal bevestigd.

New York Red Bulls had al langer interesse in Kljestan, maar het ingewikkelde Amerikaanse transfersysteem stond het overgang lang in de weg. De ploeg vond uiteindelijk toch een oplossing. Er wordt een speler gewisseld met Montreal Impact, de club van Laurent Ciman. "De afgelopen weken waren extreem ingewikkeld", aldus sportief directeur Ali Curtis. Uiteindelijk lukte het toch om Sacha aan boord te krijgen. Ik blij dat hij nu bij onze club zit. We zijn er zeker van dat hij de ploeg een positieve boost gaat geven."

Ook de trainer van New York is blij met de 29-jarige Amerikaanse middenvelder. "Sacha is een geweldige speler met uitermate veel ervaring", aldus Jesse Marsch. Hij is een geweldige aanwinst voor ons team. Hij past bij het systeem dat we willen gaan spelen. Maar nog belangrijker: hij is een man met veel karakter."

Sinds 2010 speelde Kljestan voor Anderlecht. De laatste maanden kwam hij niet meer voor in de plannen van trainer Besnik Hasi. Voor welk bedrag Kljestan naar Amerika trekt en zijn contractduur maakte zijn nieuwe ploeg niet bekend.