UPDATE: Anderlecht haalt met Europa League-winnaar dé transfer van deze winter
Anderlecht huurt Marko Marin

UPDATE: Anderlecht haalt met Europa League-winnaar dé transfer van deze winter

20-01-2015 10:36

Door de aanhoudende blessure van Matias Suarez spoort Anderlecht nog naar offensieve versterking. De landskampioen hoopt de transfer van de winterperiode te maken door Marko Marin te overtuigen om in België te komen voetballen.

Volgens Het Laatste Nieuws lonkt paars-wit naar de diensten van Marin, een 25-jarige offensieve middenvelder van Chelsea, die nu gehuurd wordt door Fiorentina. Anderlecht bereikte een akkoord met Chelsea en de middenvelder zou de komende zes maanden op uitleenbasis spelen voor paars-wit.

De Duitser stond gekend als een groot talent bij zijn doorbraak voor Borussia Mönchengladbach en Werder Bremen en maakte zelfs deel uit van de WK-selectie van Duitsland in Zuid-Afrika.

Europa League

In 2012 werd hij voor acht miljoen euro verkocht aan Chelsea, maar kon hij door aanhoudende blessures nooit echt doorbreken. Een jaar later werd hij verhuurd aan Sevilla, waarmee hij de Europa League won.

Dit seizoen wordt hij verhuurd aan Fiorentina, maar ook daar kan hij nog niet echt doorbreken. Anderlecht hoopt hem te kunnen overtuigen om in België zijn carrière terug op de rails te zetten.

UPDATE: Marin heeft zonet zijn medische testen afgelegd en speelt dus het restant van dit seizoen voor Anderlecht. Dat melden de kranten van Mediahuis. De landskampioen bedong bij Chelsea ook een optie tot aankoop. Hoeveel van het (halve) jaarsalaris van twee miljoen euro Anderlecht moet ophoesten, is nog niet geweten.