Topschutter zegt Belgische competitie halverwege vaarwel
Abdoulaye Diaby kondigt vertrek zelf aan

Topschutter zegt Belgische competitie halverwege vaarwel

26-12-2014 18:49

Abdoulaye Diaby zal niet de topschutter van het seizoen 2014-2015 worden. Hoewel de Gouden Stier momenteel drie doelpunten voorsprong telt op zijn naaste achtervolgers, zal hij zijn totaal niet meer opkrikken.

Diaby zelf kwam na de verloren partij in Mechelen namelijk met een primeur. "In januari ga ik met Mali naar de Afrika Cup, maar nadien speel ik voor een andere club", zo zei hij op de Franstalige zender RTBF. "Ik kan nog niet zeggen welke, maar het is zeker geen Belgische."

Er werd al langer gespeculeerd dat Lille in de vlotscorende spits een optie zag om het vertrek van Divock Origi op te vangen, maar voorlopig zijn Lille en Liverpool nog steeds akkoord dat de Rode Duivel pas in juni verkast. Het gaat evenwel niet goed met de Noord-Fransen, dus zou een directe overstap van Diaby ook mogelijk zijn. Voorlopig is het echter nog koffiedik kijken, maar het laatste woord is voor de spits zelf. "Soms moet je je kansen grijpen in het leven, want de trein kan wel eens maar één keer passeren. Ik vind het een beetje jammer voor mijn ploegmaats, maar ik denk dat er snel een goede aanvaller zal staan bij Moeskroen die net zoveel scoort als mij."