'UEFA luistert naar oproep, Tedesco mag meer Rode Duivels selecteren'

'UEFA luistert naar oproep, Tedesco mag meer Rode Duivels selecteren'

23 april - 23:03
9

De oproep van de bondscoach om meer dan 23 spelers te selecteren voor het komende EK in Duitsland lijkt vruchten af te werpen. Onder meer Ronald Koeman, bondsocach van onze Noorderburen, pleitte voor meer selectiespelers door de drukke kalender.

Er werd geopperd dat het simpelweg onverantwoordelijk is om met 'slechts' 23 man af te reizen naar het EK. Kort daarna liet de UEFA weten zijn oproep te hebben gehoord. Na een presentatie tijdens een workshop over het eindtoernooi ging ook de technische commissie van de UEFA overstag. 

Het uitvoerend comité van de UEFA moet nog goedkeuring verlenen, maar dat is volgens De Telegraaf slechts een 'formaliteit'. Er zal wel een aantal voorwaarden aan verbonden zijn. Er hangt immers een fiks prijskaartje aan de uitbreiding van de selecties. De UEFA heeft zich verplicht om de werkgevers van de EK-deelnemers financieel tegemoet te komen. 

Het voornemen van de UEFA is overigens om het aantal plaatsen op de bank niet uit te breiden. De Europese voetbalbond zal nog bepalen of dat betekent dat er geen 26, maar 23 spelers op het wedstrijdformulier mogen staan, of dat bondscoaches de vrijheid hebben om tijdens wedstrijden stafleden in te ruilen voor spelers. 

De (aanstaande) nieuwe regelgeving biedt Domenico Tedesco ook de optie om spelers die vlak voor aanvang van het EK óf tijdens de groepsfase niet fit zijn, wel mee te nemen voor het verdere verloop van het toernooi. Zou een selectie voor Thibaut Courtois alsnog een optie kunnen zijn?

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.