Standard en KV Mechelen houden elkaar in evenwicht, protest bij fans

23 april - 22:25 Laatste update: 22:25

Standard Luik ontving KV Mechelen op speeldag vijf van de Europe Play-Offs. De wedstrijd eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel.

De supporters van Standard bleven twaalf minuten stil uit protest voor het mindere seizoen van de Rouches. De fans zijn niet blij met het niveau en lieten zich na die twaalf minuten ook gaan met Bengaals vuur, de wedstrijd werd even stilgelegd.

Na tien minuten zagen die fans al een doelpunt van Bassette afgekeurd worden voor offside. De wedstrijd kwam maar stil op gang en na een halfuur waren er kansjes voor Kawabe en Balikwisha. De ruststand bleef bij een 0-0 gelijkspel.

Ook de tweede helft bracht niet veel spektakel. KV Mechelen probeerde naar voren te voetballen, maar veel kansen kwamen er niet aan te pas. Na een uur spelen moest Coucke dan toch eens ingrijpen. De doelman haalde een poging van Balikwisha tegen.

Twintig minuten voor tijd was het Kawabe die Coucke aan het werk zette. Het schot van de Japanner werd knap gepakt door de doelman van KV Mechelen. Standard begon flink te drukken en Cobbaut redde in minuut 77 een poging van Kanga van de lijn.

Uiteindelijk bleef de wedstrijd op een doelpuntenloos gelijkspel steken. KV Mechelen staat op een tweede plek met dertig punten, zes punten achter leider KAA Gent. Standard staat vijfde met 21 punten.