KAA Gent had het niet gemakkelijk met STVV, maar wint en doet goede zaak

23 april - 22:24 Laatste update: 22:27
10

Sint-Truiden VV en KAA Gent bekampten elkaar op dinsdagavond namens de Europe Play-Offs. De thuisploeg kwam sterk voor de dag, maar de Buffalo's wonnen uiteindelijk met 0-2.

Na elf minuten kreeg STVV een strafschop toegekend nadat De Sart Zahiroleslam in de zestien neerhaalde. Ex-Buffalo Koita ging achter de bal staan, maar specialist Roef wist de elfmeter te stoppen. Ook de rebound werd hoog overgetrapt.

De thuisploeg was sterker aan de match begonnen, maar na een klein halfuur spelen toch een grote kans voor KAA Gent, maar Suzuki hield zijn netten schoon. Vlak voor rust was het alsnog raak, Tissoudali legde de bal droog voorbij Suzuki.

KAA Gent begon goed aan de tweede helft, maar het was STVV dat gevaarlijk was. Godeau miste een grote kans en ook Steuckers kon de netten niet laten trillen. Roef werd knap uitgekapt, maar Watanabe redde nog de meubelen met een ultieme tackle.

Vijf minuten voor tijd was de overwinning binnen voor KAA Gent. Mitrovic kopte via een corner de 0-2 binnen. Al het dertiende doelpunt op hoekschop van de Buffalo’s dit seizoen. Voor STVV was het de eerste nederlaag in dertien thuismatchen. KAA Gent staat nu zes punten voor op KV Mechelen en tien op STVV.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.