'Ook Giroud zet stap richting VS en tekent bij LA FC'

'Ook Giroud zet stap richting VS en tekent bij LA FC'

23 april - 14:24

De transfer van Olivier Giroud naar Los Angeles FC lijkt beklonken. Dat meldt Fabrizio Romano. De spits van AC Milan tekent voor anderhalf jaar in Amerika.

'Er is nog niets getekend, maar het is bijna rond', meldde de transferexpert op X eind maart. Dinsdagmiddag volgt een tweet dat de overgang rond lijkt. De Amerikanen zouden in oktober vorig jaar de interesse Giroud al uitgesproken hebben en in maart een formele aanbieding hebben gedaan. Hier is de 37-jarige spits dus akkoord meegegaan. Het contract van de Fransman loopt komende zomer af, hij verkast dus transfervrij naar Los Angeles. 

Giroud speelt sinds de zomer van 2021voor AC Milan. Hij kwam tot nu toe 127 duels in actie voor de Italianen en hiern scoorde  hij 47 keer. Daarnaast was hij goed voor twintig assists. Eerder speelde Giroud onder andere voor Arsenal en Chelsea. Met Frankrijk werd hij in 2018 wereldkampioen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.