Ref. Dep. reageert na vermeende belediging van Verboomen richting Cercle-kapitein

Ref. Dep. reageert na vermeende belediging van Verboomen richting Cercle-kapitein

23 april - 10:00
24

Nathan Verboomen kwam afgelopen weekend onder vuur na de partij tussen Cercle Brugge en Royal Antwerp FC. Cercle-kapitein Hannes Van der Bruggen claimde namelijk dat de scheidsrechter hem zou hebben uitgescholden. Het Refereeing Department komt nu met een reactie.

Volgens Van der Bruggen had Verboomen hem dwaas genoemd, wat de middenvelder niet kon appreciëren. Verboomen, die nota bene Hans Vanaken in het verleden nog rood gaf nadat die hem had uitgescholden, kwam daarmee hevig onder vuur te staan. Bij Under Review geeft Frank De Bleeckere ook aan dat dat niet had mogen gebeuren.

Sereniteit
"Zoals je weet hebben we gevraagd om de sereniteit te bewaren, ook tijdens de play-offs", geeft hij aan. "Ik denk dat dat zeer belangrijk is, het respect van spelers en coaches naar de scheidsrechters. Maar omgekeerd moet dat ook het geval zijn."

"Natuurlijk gaan we dat intern bespreken met de scheidsrechter", aldus De Bleeckere nog. "Maar die sereniteit willen we op alle momenten behouden. Dat moet dan ook door iedereen gerespecteerd worden; coaches, spelers maar ook door scheidsrechters", besluit hij. Of het ook tot een straf komt voor Verboomen, is echter nog maar de vraag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.