De natte droom van Internazionale: twintigste landstitel na zege in Milanese derby

De natte droom van Internazionale: twintigste landstitel na zege in Milanese derby

22 april - 22:50
2

Internazionale-fans hebben maandagavond hun natte droom beleefd. Uitgerekend tegen stadgenoot AC Milan sleepte de koploper uit de Serie A de landstitel binnen. I Nerazzurri wonnen de kampioenswedstrijd, waarin in het slot nog drie spelers met rood van het veld werden gestuurd.

Het eergevoel verplichtte Milan om het titelfeest van de stadsgenoot nog minstens met een week uit te stellen, maar daar slaagde de ploeg niet in. I Rossoneri zagen lijdzaam toe hoe Inter na achttien minuten op voorsprong kwam. Francesco Acerbi dook als een duveltje uit een doosje op voor Mike Maignan en deed het feestje al losbarsten.

Niet veel later had Inter-aanvoerder Lautaro Martínez de kans om het kampioensduel al héél vroeg te beslissen, maar de Argentijn schoot van een meter of vijf hoog over. Milan had weinig in te brengen en de wedstrijd kabbelde voort. Vier minuten na rust tekende Marcus Thuram voor de bevrijdende 0-2. De reactie van de Inter-bank was veelzeggend. Iedereen rende het veld op en het signaal dat de Scudetto binnen was werd daarmee afgegeven.

Uit het niets werd het dan toch nog spannend. Een voorzet op goed geluk werd verlengd door Rafael Leão, waarna een inzet via de paal werd binnengekopt door Fikayo Tomori. Milan voerde de druk op en proefde dat het mogelijk was om het titelfeest van de aartsrivaal een week uit te stellen. Met hangen en wurgen trok Inter de wedstrijd over de streep, waardoor de winnaar van de Serie A in 2024 bekend is. Diep in de blessuretijd kreeg de wedstrijd nog een vervelend staartje. Na een opstootje werden Inter-back Denzel Dumfries en Milan-back Theo Hernández met rood van het veld gestuurd. Milan moest zelfs nog verder met negen, na een rode prent voor Davide Calabria.

Door de zege komt Internazionale op 86 punten uit 33 wedstrijden. Daardoor zijn de Nerazzuri niet meer te achterhalen door nummer twee Milan. Voor Inter is het de twintigste landstitel in de clubhistorie. De laatste twee jaar trokken AC Milan (2022) en Napoli (2023) aan het langste eind.