Union begraaft de strijdbijl nog niet: 'De droom is nog in leven!'

Union begraaft de strijdbijl nog niet: 'De droom is nog in leven!'

22 april - 22:38
13

Na een onverwachte nul op twaalf is Union Saint-Gilloise bij het begin van deze Champions' Play-Off helemaal van haar gele wolk getuimeld. De 'winnaar' van de reguliere fase staat plots pas derde in de stand. Toch gelooft Kevin MacAllister nog volop in de titelkansen.

Union zag de voorbije tien dagen eerst RSC Anderlecht en vervolgens ook Club Brugge over zich heen walsen, telkens na een nederlaag in een onderling duel. Intussen staat het aantal mokerslagen in deze Play-Offs al op vier. De riante voorsprong die het had opgebouwd in de competitie, is als sneeuw voor de zon verdwenen. Die wetenschap draait het mes nog wat dieper in de wonde.

Toch kan je het ook anders bekijken. Dankzij die geweldige streak in de reguliere Jupiler Pro League behoudt Union momenteel nog steeds goede kansen op de titel, ondanks de vier opeenvolgende nederlagen van de laatste weken. Zo redeneert ook Kevin MacAllister. 'We zullen hard blijven werken en ons best doen voor dit shirt, de droom is nog steeds in leven!', schrijft de mandekker op zijn sociale media.

MacAllister hoopt diezelfde overtuiging terug bij de fans te doen opleven. 'Bedankt om door dik en dun aan onze zijde te staan', spreekt hij hen rechtstreeks aan. Deze week krijgt Union nog twee kansen om de rug te rechten, telkens tegen Royal Antwerp FC. Het eerste luik staat donderdag op de Bosuil gepland.