Gentse achterhoede ondergaat wijzigingen tegen STVV: Geschorst en onzeker

Gentse achterhoede ondergaat wijzigingen tegen STVV: "Geschorst en onzeker"

22 april - 22:20
3

KAA Gent is goed op weg om de Europe Play-Off naar haar hand te zetten. Na de 3-1-zege tegen KV Mechelen van afgelopen zaterdag bedraagt de voorsprong op geel-rood vier punten. Dinsdag kan de koploper opnieuw een goede zaak doen tegen Sint-Truiden. Hein Vanhaezebrouck zal wel aan zijn verdediging moeten sleutelen.

In het duel met Malinwa maakten Ismaël Kandouss, Tsuyoshi Watanabe en Jordan Torunarigha de dienst uit in de typische driemansachterhoede van Vanhaezebrouck. Twee van die drie pionnen zullen er (hoogstwaarschijnlijk) niet bij zijn op Stayen. "Torunarigha is geschorst tegen STVV en Kandouss is onzeker", liet de Gent-trainer zich ontvallen op zijn persconferentie.

Er zal dus geschoven moeten worden. Vanhaezebrouck heeft al één vervanger op het oog. "Mitrovic was alvast goed ingevallen tegen KV Mechelen", laat hij in zijn kaarten kijken. De kans is met andere woorden erg groot dat de ervaren rot zijn opwachting zal maken tegen STVV. Voor het laatste plekje lijken Brian Agbor en Nurio Fortuna logische kandidaten. Of krijgt het zestienjarige toptalent Jorthy Mokio zijn kans eens van bij de aftrap? Voorlopig kreeg hij twee korte invalbeurten.