'Gheysens laat Mintjens staan en zet zelf door met bouw van tribune 2'

'Gheysens laat Mintjens staan en zet zelf door met bouw van tribune 2'

22 april - 21:47 Laatste update: 22:06
39

Royal Antwerp FC en Paul Gheysens maken dan toch concreet werk van de befaamde 'tribune 2'. Opmerkelijk is dat er geen akkoord is met grondeigenaar Tanja Mintjens, maar volgens Het Nieuwsblad is dat niet nodig. 

De uitbreiding van de Bosuil beroert de gemoederen al langere tijd in Deurne-Noord. Na de historische titel van afgelopen lente riep Gheysens zowel Mintjens als burgemeester Bart De Wever nog op om de broodnodige inspanningen te doen. De hefboom van het kampioenschap bleef evenwel onbenut, want sindsdien was het akelig stil over de stadionplannen.

'Was', wel degelijk, want volgens HNB stijgt er nu dan toch witte rook op. Gheysens heeft namelijk besloten alsnog met de bouw van een nieuwe tribune 2 te starten, hoewel er nog steeds geen overeenstemming is gevonden met Mintjens. Dat hoeft voor alle duidelijkheid ook niet: Antwerp heeft het opstalrecht voor de gronden tot 2052 en beschikt bovendien over een optie om daar nog eens vijftig jaar bij te doen. Concreet wil dat zeggen dat de club alle (economische) activiteiten op die gronden voor zichzelf mag opeisen tot en met 2102.

Na lang zoeken heeft het kamp-Gheysens dus eieren voor zijn geld gekozen. Nu de knoop is doorgehakt, moet het bouwproces snel gaan. Binnen de twee jaar wil Ghelamco de nagelnieuwe tribune doen verrijzen. Financieel scheelt dat een flinke slok op de borrel. Naar eigen schattingen loopt Antwerp momenteel zo'n 25 miljoen euro per jaar mis door haar onafgewerkte stadion. Dat is enorm veel, maar niet zo verwonderlijk, als je weet dat er ruim tienduizend fans op de wachtlijst staan voor een abonnement. Mogelijk komen zij vanaf 2026 aan hun trekken.