Doelmanprobleem bij Union SG? 'Z'n rekening is al hoog opgelopen'

Doelmanprobleem bij Union SG? 'Z'n rekening is al hoog opgelopen'

22 april - 21:51
8

Union Saint-Gilloise ging ook tegen Club Brugge onderuit in de Champions' Play-offs en blijft zo na vier speeldagen met lege handen achter. Volgens Peter Vandenbempt zijn de prestaties van Anthony Moris de laatste weken stilaan een probleem geworden voor de Brusselaars. 

Moris ging niet vrijuit bij het openingsdoelpunt van Hugo Vetlesen, nadat hij de bal tegen hem trapte en hem vervolgens in z'n doel zag verdwijnen. "Ik zou dat doelpunt afkeuren, omdat je de doelman de vrijheid moet geven om de bal weer in het spel te brengen", citeert Sporza Vandenbempt. "Een beetje zoals je op een vrije trap ook voldoende afstand moet nemen. Maar ook hier is het volgens de regels, blijkbaar. Moris gaat ook onnodig in de fout."

Ondertussen zijn de prestaties van Moris een probleem geworden voor Union volgens Vandenbempt. "En dat moet vervelend zijn voor Alexander Blessin", zegt de analist. "Moris is al jaren de sterkhouder, puntenpakker en leider in de kleedkamer, maar verkeert nu in crisis. Zijn rekening is al hoog opgelopen."

Vandenbempt vraagt zich nu luidop af hoe ver Blessin kan blijven gaan in het vertrouwen dat hij in Moris heeft. "En dat in de wetenschap dat je met Heinz Lindner een ervaren vervanger hebt", aldus Vandenbempt. "Ik herinner me dat Ivan Leko destijds drie doelmannen opstelde op weg naar de titel met Club Brugge."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.