Bologna verslaat AS Roma, uitblinkers Saelemaekers én Zirkzee verschalken Svilar

22 april - 20:48 Laatste update: 20:55
1

Maandagavond stond in de Serie A het duel tussen AS Roma en Bologna op het programma. Een beladen match met als inzet de vierde plek in de stand. Terwijl de geblesseerde Romelu Lukaku ontbrak bij de Romeinen, mocht Alexis Saelemaekers na een schorsing opnieuw in de basis starten bij Bologna. Onze landgenoot speelde een glansrol in de 1-3 overwinning van zijn ploeg.

De wedstrijd zorgde al van bij het begin voor de nodige wrevel op het veld. Dat was na de viering van Oussama El Azzouzi (ex-Union Saint-Gilloise) na z'n knappe openingstreffer voor Bologna niet anders. Nog voor rust kwam Alexis Saelemaekers voor het eerst dicht bij een doelpunt, toen hij in minuut 41 de bal tegen de lat jaagde. Voormalig RSC Anderlecht-spits Joshua Zirkzee slaagde er vier minuten later toch in om Mile Svilar opnieuw te verschalken, al raakte de ex-RSCA-doelman de bal nog met één hand.

Na rust maakte AS Roma aanspraak op de aansluitingstreffer. Die kwam er in minuut 56 ook via Sardar Azmoun. De spits uit Iran was niet honderd procent fit, maar had slechts enkele minuten nodig om de netten te doen trillen. De vreugde was echter van korte duur, want niet veel later was het Saelemaekers die met een fraai doelpunt de 1-3 op het bord zette. Het jeugdproduct van Anderlecht kreeg een perfecte diepsteekbal van Zirkzee, waarna hij de bal over Svilar in doel lobte.

Bologna doet zo mede dankzij z'n uitblinkers een uitstekende zaak in de Serie A. De troepen van Thiago Motta verstevigen zo hun vierde plek in de stand, waar een ticket voor de Champions League aan vasthangt. Bologna heeft na 33 speeldagen 62 punten en hijgt stilaan in de nek van Juventus, die er slechts twee meer hebben. AS Roma blijft op de vijfde plek steken met 55 punten, maar heeft wel een match minder gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.