Engeland geschrokken door 'gênant' Forest: 'Teksten van een fan in een pub'

Engeland geschrokken door 'gênant' Forest: 'Teksten van een fan in een pub'

22 april - 17:19

Het statement dat Nottingham Forest zondag kort na de verloren degradatiekraker bij Everton op X plaatste, heeft in Engeland voor behoorlijk wat opschudding gezorgd. Jamie Carragher noemt de actie gênant.

Forest verloor met 2-0 bij Everton, maar die uitslag had volgens de club van manager Nuno Espirito Santo heel anders uit moeten vallen. Op sociale media claimde Forest dat de VAR een Luton-fan (concurrent van Forest in strijd om lijfsbehoud) zou zijn. "Stuart Attwell en Anthony Taylor hebben vandaag een verschrikkelijke dag gehad, verschrikkelijk, en daar moeten ze terecht voor worden bekritiseerd", aldus Liverpool-legende Carragher bij Sky Sports na het lezen van het statement.

"Het kan echt gevolgen hebben voor Nottingham Forest, dus ik snap de frustratie. Maar dit zijn teksten van een fan in een pub", vervolgt de oud-verdediger, die het simpelweg 'gênant' vindt. "Die onzin, dat de VAR een Luton-fan is, dat kun je niet zeggen. Je moet als club een beetje klasse tonen."

Ook collega-analist Gary Neville heeft zich verbijsterd. "Het is een vreselijk statement. Het strookt niet met de fraaie historie van de club. Dat zogenaamde valsspelen doordat een Luton-fan VAR zou zijn geweest, is gewoonweg belachelijk." De FA heeft inmiddels laten weten de post van Nottingham te gaan onderzoeken. Het zou de integriteit van het spel in twijfel trekken.