'Xavi heroverweegt langer verblijf als hoofdtrainer bij Barcelona'

'Xavi heroverweegt langer verblijf als hoofdtrainer bij Barcelona'

22 april - 14:44
1

Xavi staat tóch open om ook volgend seizoen trainer te zijn van FC Barcelona, meldt Mundo Deportivo. De komende dagen wordt er een gesprek gepland waarin de toekomst van de oefenmeester besproken zal worden.

'Xavi overweegt de mogelijkheid om zijn beslissing de club aan het einde van het seizoen te verlaten te heroverwegen', wordt er geschreven door het Spaanse medium. Hij zal gesprekken gaan voeren met president Joan Laporta, vice-president Rafa Yuste en sportief directeur Deco. De oefenmeester voelt zich naar verluidt gesteund door de mensen binnen de club en gelooft dat de progressie in de laatste maanden voortgezet kan worden onder zijn leiding.

Bovendien is Xavi samen met de clubleiding al aan het kijken naar mogelijke versterkingen voor de selectie van Barça. Zo heeft hij volgens Mundo Deportivo onder meer al zijn jawoord gegeven aan de komst van Dani Olmo. 'Ook is de terugkeer naar Camp Nou een extra reden voor Xavi. Het kunnen debuteren in het nieuwe stadion als Barça-coach met het groeiende team is een grote stimulans voor Xavi', klinkt het.

Deze opvallende ontwikkeling zou een domper kunnen betekenen voor Ajax. Volgens Spaanse media geldt Xavi als een optie om leiding te gaan geven aan het nieuwe project in Amsterdam, maar een langer verblijf bij Barça zou roet in het eten gooien. De entourage van Xavi zou al op de hoogte zijn van de Amsterdamse interesse en de eerste contacten zouden gelegd zijn.