Hayen na Union – Club Brugge: “Bewust gekozen om tempo uit de match te houden”

Hayen na Union – Club Brugge: “Bewust gekozen om tempo uit de match te houden”

22 april - 14:02
64

Nicky Hayen, de interim-trainer van Club Brugge, vertelt over de 1-2 overwinning van Club Brugge op bezoek bij Union SG. Hayen geeft aan dat Club Brugge er bewust voor koos om het tempo uit de wedstrijd te houden tegen Union.

Hayen blijft realistisch bij Club Brugge na de zege op Union. “De innerlijke ambitie is er, natuurlijk. Maar ik blijf er heel nuchter en rustig bij. Zeker met de kalender die we hebben, moeten we het rustig aanpakken”, citeert Sporza Hayen. Club Brugge speelde dit seizoen al 55 matchen.

Hayen geeft aan dat hij er bewust voor koos om het tempo uit de match te houden tussen Union en Club Brugge. “Tijdens de opwarming zag ik dan ook dat een groot aantal van de jongens vermoeid was. Daarom hebben we bewust het tempo uit de wedstrijd gehouden door de bal achteraan rond te spelen. Als we er een omschakelingswedstrijd van gemaakt hadden, waren we te kwetsbaar”, geeft Hayen aan.

Hayen weet dat de match tussen Union en Club Brugge geen schoonheidswedstrijd was. “We beseften dat het geen mooie wedstrijd was, maar we hebben op karakter gewonnen. En dat maakt een lelijke overwinning als dit niet minder mooi. Want met deze teamgeest kun je niet anders dan tevreden zijn als coach”, besluit Hayen.