Spaanse pers: De Jong gaat rest van Barcelona-seizoen 'honderd procent' missen

Spaanse pers: De Jong gaat rest van Barcelona-seizoen 'honderd procent' missen

22 april - 13:10

Frenkie de Jong gaat 'honderd procent zeker' de rest van het seizoen missen bij FC Barcelona. Dat meldt de Spaanse krant MARCA. Of het EK met het Nederlands elftal haalbaar is lijkt af te hangen van de precieze aard van de blessure en de revalidatie van De Jong.

De Spaanse krant kan nog niet zeggen hoe lang De Jong precies uit de roulatie is, maar de verwachting is dus dat hij de komende zes duels van Barça zeker niet mee kan doen. De Nederlander kraakte in de Clásico van zondag weer geblesseerd aan zijn enkel en moest daardoor met een brancard van het veld. Met de handen voor de ogen en onder luid applaus van de Real-fans maakte De Jong de aftocht richting de kleedkamer.

Voor De Jong zelf is de nieuwe blessure extra zuur, omdat hij pas net twee weken terug was van een eerdere kwetsuur. Bijna de hele maand maart stond de middenvelder langs de kant met een zware enkelblessure. Het is onbekend of diezelfde enkel nu weer het probleem is. Barcelona lijkt zeker te zijn van de tweede plaats in LaLiga. Met elf punten achterstand op Real Madrid lijkt een titel er niet meer in te zitten.

Of De Jong het EK gaat halen is dus nog maar de vraag. Volgens MARCA is de middenvelder tot minimaal 26 mei geblesseerd, dan speelt Barça de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Sevilla. Op 16 juni speelt Nederland de eerste wedstrijd van het EK tegen Polen. Het zal een race tegen de klok worden of De Jong dit gaat halen.