Riemer rekent op Amuzu bij Anderlecht: “Hij zal nu een superspeler moeten zijn”

Riemer rekent op Amuzu bij Anderlecht: “Hij zal nu een superspeler moeten zijn”

19 april - 23:13

Na de zware blessure van Thorgan Hazard rekent Brian Riemer en RSC Anderlecht vol op Francis Amuzu. De rappe vleugelspeler was in de Champions Play-Offs al belangrijk voor paars-wit.

Riemer rekent des te meer op Amuzu, die ook met een blessure moest afrekenen. “Francis heeft al laten zien dat hij een speler met veel kwaliteiten is. Enkele weken geleden zei ik al dat hij misschien onze supersub zou kunnen worden tijdens de Play-Offs, nu zal hij gewoon een superspeler moeten zijn”, zei Riemer met een lach.

Riemer beseft wel dat het anders voetballen zal zijn dan met Hazard. ”Het zal uiteraard anders zijn dan met Thorgan, die meer in de combinatie voetbalt. Het goeie is dat we meerder opties in de kern hebben, Yari en Mario hebben dat soort spel ook in zich. Francis is een speler die meer direct is.”

Amuzu brengt dan weer wel een extra wapen met zich mee. “Snelheid hebben we de voorbije maanden soms gemist. Die komt er nu bij. Daarmee voegen we een extra dimensie toe aan ons spel. Met de goeie lange passes van Kasper (Schmeichel, red.) zie ik dat wel werken", citeert Het Nieuwsblad Riemer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.