Riemer legt druk op schouders van herstelde Amuzu: Hij is een game changer

Riemer legt druk op schouders van herstelde Amuzu: "Hij is een game changer"

29 maart - 15:50
3

De jacht op Union Saint-Gilloise is officieel geopend. Nergens klinkt de jachthoorn luider dan in het Lotto Park, aangezien RSC Anderlecht als eerste achtervolger slechts drie punten in het krijt staat. In de missie landstitel rekent Brian Riemer op een geheim wapen: Francis Amuzu.

Anderlecht heeft er een gevaarlijk wapen bij. Na een viertal maanden in de lappenmand is Amuzu weer klaar voor de dienst. Zijn laatste optreden dateert al van midden december, thuis tegen Standard Luik (2-2). Sindsdien speelde pubalgie hem parten. De honger om terug te keren is dan ook groot. "Hij staat te springen om weer mee te doen", lachte Brian Riemer bij Het Nieuwsblad. "Ik zie weer de oude Francis: optimistisch, snel, sterk één tegen één."

Die kwaliteiten zal Anderlecht kunnen gebruiken in de Champions' Play-Off. Toch zal Riemer niet ondoordacht omspringen met zijn herstelde flankaanvaller. "Hij is nog niet klaar voor 90 minuten en we hebben niet de tijd om hem ritme te laten opdoen bij de RSCA Futures", beseft de Deen. Meer dan waarschijnlijk krijgt Amuzu dan ook een rol van supersub toegewezen, die hij eigenlijk ook in de eerste seizoenshelft al vertolkte. "Maar hij is een game-changer. Samen met Nilson Angulo is hij de enige in de kern die heel veel diepgang in zijn spel heeft", maakt Riemer zich sterk.

Zaterdagavond kan Amuzu zich mogelijk al een eerste keer tonen. Dan trapt RSC Anderlecht de Champions' Play-Off af met een thuiswedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Als paars-wit wint, komt het qua punten alvast even op gelijke hoogte van Union.